Lühiülevaade –  projekti esimene aasta hakkab lõppema

Algas meie projekti 12. kuu. Oleme jõudnud projektiga poole peale. Vaatame tagasi, mis valmis, mis pooleli ja mis ootab ees.

Pedagoogiline juhend

Projekti partneritel  sai valmis pedagoogiline juhend STEM õppe rakendamise kohta. See ligi 60-leheküljeline materjal  tutvustab õpetajatele STEAMi tähtsust ja selle filosoofiat, keskendudes õpiraskustega õpilastele ning lisaks eraldi tüdrukutele ja on mõeldud kasutamiseks alghariduse tasemel. Käsil on viimaste korrektuuride tegemine partnerriikide keeltes. Jälgige meie kodulehte, et selle materjaliga tutvuda.

STEAM õppekomplektide loomine

35-loodavast erinevaid teemasid hõlmavast komplektist 6-12 aastastele õpilastele on kümme lõplikult valmis. Loodud on komplektide koostamise  juhendmaterjalid, lisatud jutukesed ja pedagoogilised soovitused komplektide kasutamiseks. Kõik eelkirjeldatu on  kõigisse projekti partnerite keeltesse tõlgitud. Käimas on  nende komplektide testimine õpilastega. Esimesed  muljed  eri riikides on olnud sarnased – õpilased on komplektidega töötamisel olnud entusiastlikud ja väga kaasatud, õpetajad on andnud positiivset tagasisidet.  Lisame esimesed kümme komplekti kõigile tutvumiseks ja kasutamiseks  lähitulevikus veebilehele. Järgmise 10 komplekti teemad on välja valitud. Käimas on komplektide loomise protsess. Veebruari lõpuks peavad olema komplektid tõlgitud ning algab nende testimine õpilastega.  Ideed viimase 15 komplekti jaoks on ka kirja pandud.

Komplektide loomise juhend

Selles teejuhises  antakse ülevaade STEAM õppekomplektide loomeprotsessist. Esimeses osas keskendutakse õppekomplektide materjalide loomisele: kuidas lihtsustada teemasid, mida tahetakse käsitleda, kuidas luua oma esimestest ideedest komplekti ja kuidas  koostada  jutustamisvahendid, et muuta materjalid kõigile õpilastele arusaadavaks. Teine osa keskendub materjalide  laiapõhjalisusele  ja kuidas see projekti käigus õnnestus. Kolmandas osas on tähelepanu suunatud õpilastelt  tagasiside kogumisele ja kasutatud materjali täiustamisele. Ka sellegi materjali leiate peagi meie veebilehe menüüst Väljundid.

Scroll to Top