Prva lekcija – Povratna informacija o sunčanom satu i kretanje naprijed

U prošlomjesečnom smo članku s ponosom predstavili prvu kutiju ovog projekta, koji je omogućio učenicima da naprave vlastiti sunčani sat pomoću papirnatog nacrta s resursima za pripovijedanje za učitelje. Dodatak dvije pedagoške sekvence ono je što razlikuje naše kutije od ostalih kutija na tržištu – osim cijene, naravno. Dok se većina STEAM kutija reklamira zbog svog zabavnog sadržaja koji je jednostavan za izradu, naše kutije moraju biti prilagođene učionici tako da moraju biti jeftine za ponovno stvaranje i zanimljive u kontekstu lekcije.

Pregledali smo postojeće STEAM kutije što nam je omogućilo stvaranje vlastitog sadržaja. Neki su se aspekti činili vrlo važnima i roditeljima i djeci, poput čvrstoće materijala kutije, izvedivosti konačnog proizvoda ili općenite privlačnosti kutije.

Opći prijem ovih kutija bio je prilično pozitivan, tako da znamo da smo postigli svoje ciljeve. Povratne informacije od nastavnika i učenika pomoći će nam da napravimo neke promjene tijekom trajanja projekta kako bismo osigurali kvalitetu naše produkcije.

Budući da ćemo izraditi upute za učitelje, kako bi dizajnirali vlastite kutije, evo nekoliko savjeta o tome što se treba pojaviti prilikom izrade STEAM kutije:

  • Neka stvari budu očigledne: ako nešto treba rezati, provjerite jeste li ostavili točne oznake što i kako treba rezati. Objašnjenje u pisanom dokumentu možda neće biti dovoljno!
  • Navedite sav potreban materijal, čak i onaj osnovni. Trebate li olovku, ljepilo, škare da izvršite zadatak? Zapišite ih u odjeljak “Potreban materijal” kako bi svi učenici znali što ponijeti.
  • Prvo predstavite svoju temu, redoslijed i aktivnost se mogu koristiti kasnije. Vaši učenici – ili kolege – moraju znati za što rade. Na primjer, sunčani sat nije nužno poznat predmet: učenici se mogu početi pitati zašto ga grade. Osim toga, naša komponenta pripovijedanja bila je leporello, papirnati uređaj koji se može koristiti za izradu popisa ili prikazivanje slika za ispričavanje priče. Ipak, budući da se ovaj alat ne koristi često, čak ni učitelji možda neće znati kako ga najbolje iskoristiti.

Vratit ćemo se sljedeći mjesec s više informacija o STEAM kutijama. U međuvremenu, možete otkriti naše postojeće kutije na našoj web stranici. Vidimo se!

Scroll to Top