PARTNERI

Associazione culturale Grimm Sisters ETS (Italija))

The Grimm Sisters neprofitna je kulturna udruga koju su osnovali Indre Rakauskaite i umjetnički dvojac Blizanke Grimm – Ayumi Makita i Barbara Lachi. Udruga ima za cilj promicanje umjetnosti u svim njezinim oblicima, te nudi kreativne radionice u kojima umjetnost postaje način na koji se rješavaju i komuniciraju važni problemi. U svom najširem smislu, umjetnost se smatra izražajnim i terapeutskim sredstvom. Nadalje, na ovaj način nastojimo pomoći djeci i mladima koji imaju razne probleme. Metodu Bookchildrenbook izmislili su Grimm Blizanke, s ciljem izrade knjiga umjetnika. Ovakva metoda sa svojom “gramatikom” sazdanom od pravila i kreativnosti postala je način na koji udruga provodi svoju “didaktiku fantazije”.

Logopsycom (Belgija)

Logopsycom je centar za inovacije u obrazovanju koji stvara i koristi alternativne metode ili alate (digitalne ili ne) u suradnji sa školama, VET centarima, obrazovnim organizacijama, mladima i roditeljima. U početku je nastao kao tvrtka za skrb specijalizirana za poremećaje učenja kod mladih, posebno u “Dis” (Dispraksija, disfazija, disleksija, itd.), koji se nazivaju i specifični poremećaji učenja (eng. SLD) i stoga uvijek radi na dostupnosti sadržaja. Projektno savjetujemo škole i centre za mlade na našem području kako bismo im pomogli u izgradnji dobrih projekata koji poboljšavaju kvalitetu njihovih metoda podučavanja, njihovu okolinu i njihovu “politiku uključivanja”. Imamo iskustvo u radu na preko 30 Erasmus+ KA2 projekata.

Martna Põhikool (Estonija)

Osnovna škola Martna (Martna Põhikool) je mala općeobrazovna škola u Läänemaa-u s oko 60 učenika. U školi se djecu iz okolice obrazuje od 1836. godine. Trenutno naša škola pruža osnovno obrazovanje za učenike od 7-16 godina od 1. do 9. razreda. U školi su zaposleni iskusni nastavnici koji cijene razvoj akademskih vještina, što se odražava u visokim rezultatima ispita. Naši maturanti ističu se svojim visokim stopama nastavka obrazovanja. Nevjerojatnih 84% naših maturanata uspješno je završilo više srednje obrazovanje nakon četiri godine. Ovaj rezultat nam donosi drugo mjesto u našoj općini i treće mjesto u županiji.Kao “E-twinning škola”, istaknuli smo se u projektima programiranja i matematike i među najboljima smo u ovom sektoru u Estoniji. Škola je dobila oznaku „Digitalno aktivna škola“. Naša predanost online učenju obogaćuje cjelokupno obrazovno iskustvo. Aktivno sudjelujemo u projektima međunarodne suradnje, uključujući Erasmus+. Osim učenja, škola pridaje pažnju i sportu. Mnogi naši učenici u slobodno vrijeme treniraju hrvanje te su ostvarili niz dobrih plasmana na natjecanjima raznih razina diljem Republike. Osim toga, mladi ljudi u slobodno vrijeme mogu sudjelovati u širokom spektru izvannastavnih aktivnosti koje podupiru njihove interese i pružaju dodatnu podršku u obrazovanju. Nudimo izvannastavne aktivnosti: robotiku, STEM, umjetnost, kreativnost, narodni ples i sport. Naša postignuća uključuju sudjelovanje i pobjede na natjecanjima iz robotike.

Nansen Dijalog Centar (Hrvatska)

Nansen dijalog centar u Osijeku, osnovan 2001. godine, nevladina je organizacija s dva desetljeća iskustva u suradnji sa školama, učiteljima i mladima iz ugroženih zajednica, posebice onih u malim selima i gradovima. Te se zajednice često suočavaju s ograničenim mogućnostima pristupa visokom obrazovanju, uključujući srednje škole i neformalne obrazovne resurse. Kao „grasroot“ organizacija, Nansen dijalog centar prvenstveno djeluje u istočnoj Hrvatskoj, gdje se zajednice bore s izazovnim ekonomskim uvjetima, naslijeđem rata i socijalnom nepovoljnošću.

Scoala Gimnaziala Nr. 16 Take Ionescu (Rumunjska)

Škola učenicima pruža odlične uvjete za učenje, a visokokvalificirani nastavni kadar koristi interdisciplinarni i transdisciplinarni pristup. Nastavnici su aktivno uključeni u programe usavršavanja i cjeloživotnog učenja. Posjeduju znanja stranih jezika: engleskog, njemačkog, francuskog, bugarskog i srpskog jezika. Kao rezultat toga, učenici imaju priliku učiti engleski i njemački, a neki pohađaju i sate francuskog jezika. Sadržaji kao što su dvorana i sportsko igralište omogućuju učenicima sudjelovanje u raznim sportskim aktivnostima, uključujući nogomet, gimnastiku, narodne plesove i šah. Školska zajednica predstavlja multikulturalnu prirodu grada Temišvara, s učenicima različitih nacionalnosti prisutnim u svakoj učionici. Nadalje, škola je poticala međunarodnu suradnju kroz e-twinning projekte, omogućujući učenicima da surađuju sa svojim vršnjacima iz drugih europskih zemalja.

YuzuPulse (Francuska)

YuzuPulse ima za cilj približiti inovacije društvenoj ekonomiji i obrazovanju. Da bismo to učinili, pratimo učitelje u korištenju IKT alata i igrifikacije kako bismo ponudili inovativne metode za poučavanje jezika i STEM-a te podržali razvoj ključnih vještina i poduzetništva u formalnom i neformalnom obrazovanju. Uz to, YuzuPulse potiče aktere društvenih inovacija na angažman na međunarodnoj razini, počevši od Europe. Podržavajući poduzetnike i inovatore da se prošire izvan lokalnih i nacionalnih granica, oni pridonose europskom snu o razmjeni stručnosti i rješenja među zemljama. YuzuPulse nudi sljedeće usluge: zajedničko kreiranje i dizajn obrazovnih programa, koordinaciju IT projekata i tehničke specifikacije te upravljanje društvenim mrežama. S mrežom tehničkih stručnjaka i utjecajnih osoba, YuzuPulse djeluje iz Tourcoinga, živahnog inovacijskog središta i francuske tehnološke prijestolnice, smještenog u europskoj metropoli.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

(Broj projekta: 2022-2-EE01-KA220-SCH-000099273)

Scroll to Top