My Box of STEAM projekt on alustanud. Pilootkomplekti “Päikesekella leiutamise lugu” loomine ja katsetamine

Projektist

Kõikidel õpilastel peavad olema ühesugused võimalused õppimiseks läbi tegutsemise  STEM-ainetes, kusjuures meie projektis keskendutakse rohkem erivajadustega õpilaste ning tütarlaste kaasamisele. Tähelepanu keskmes on kaasavate meetodite kasutamine projekti materjalide  ja juhendite koostamisel.

Projekti raames luuakse 35 STEAM-õppekomplekti, mis hõlmavad erinevaid STEM-ainetega seotud teemasid ja on mõeldud 6-12-aastastele õpilastele ning on kooskõlas koolide õppekavadega. Iga komplekti juurde kuuluvad juhised, mis selgitavad, kuidas neid luua ja pedagoogilised soovitused, mida õpetajad saavad kasutada  õppeprotsessis, järgides STEAMi lähenemisviisi, et hõlbustada tegevuste mõistmist ja rakendamist.

Esimene pilootkomplekt

Projekti üks peamisi tegevusi on praegu esimese pilootkomplekti väljatöötamine.  Näitena on valitud aja teema läbi päikesekella koopia valmistamise ja katsetamise ning loo jutustamise. Õppematerjalid ja juhised töötasid välja projektipartnerid YuzuPulse (Tourcoing, Prantsusmaa) ja Logopsycom (Mons, Belgia). Teksti ja illustratsioonid loo jutustamiseks lõid projektipartneri, Itaalias Perugias asuva kultuuriseltsi Grimm Sisters kunstnikud. Komplektis on juhendmaterjalid päikesekella tutvustamise ja ehitamise kohta. Samuti on kaasas tunnikavad õpetajatele.

Pilootkomplekti testimine ja järgnevad tegevused

Komplekti testisid Rumeenia, Eesti ja Prantsusmaa 9-12 aastased õpilased, komplekti sisuga tutvusid ja andsid tagasisidet Itaalia, Belgia ja Horvaatia õpetajad.

Katsetused möödusid edukalt, lapsed tegutsesid aktiivselt, tööjuhend päikesekella tegemiseks oli arusaadav. Tunni algul kuuldud loo ümberjutustamiseks kasutati kunstnike poolt loodud figuurikesi, mis aitasid kenasti edasi anda päikesekella leiutamise põhjused.

Esimesed komplektid projektipartnerite emakeeles on projekti kodulehelt kättesaadvad septembri lõpus. Need käsitlevad järgmisi teemasid: Atmosfäär, Geomeetrilised kujundid, Kaardiõpetus, Ruumilised kujundid. Vaadake kahe kuu pärast kodulehte ja kasutage neid komplekte!

Scroll to Top