PARTENERI
Associazione culturale Grimm Sisters ETS (Italy)
Grimm Sisters este o asociație culturală non-profit fondată de Indre Rakauskaite și de duo-ul artistic Grimm Twins – Ayumi Makita și Barbara Lachi. Asociația își propune să promoveze arta în toate formele sale și oferă ateliere de creație în care arta devine o modalitate de a aborda și comunica probleme importante. În sensul cel mai larg, arta este văzută ca un instrument expresiv și terapeutic. Mai mult, în acest fel, încercăm să ajutăm copiii și tinerii care au diverse probleme.
Metoda Bookchildrenbook© a fost inventată de Gemenii Grimm, pentru a crea cărți de artist. O astfel de metodă, cu „gramatica” sa făcută din reguli și creativitate, a devenit modalitatea prin care asociația își desfășoară „didactica fanteziei„.
Logopsycom (Belgium)
Logopsycom este un centru de inovare în domeniul educației care creează și utilizează metode sau instrumente alternative (digitale sau nu) pentru a însoți școlile, centrele de formare profesională, organizațiile educaționale, tinerii și părinții. A fost creat inițial ca o companie de îngrijire specializată în tulburările de învățare în rândul tinerilor, în special în „Dys” (dispraxie, displazie, dislexie etc.), numite și tulburări specifice de învățare (SLD) și, prin urmare, lucrează întotdeauna la accesibilitatea conținutului.
Facem consultanță de proiect pentru școlile și centrele de tineret din zona noastră pentru a le ajuta să construiască proiecte bune care să îmbunătățească calitatea metodelor de predare, a mediului și a „politicii de incluziune”. Avem experiență în lucrul la peste 30 de proiecte Erasmus+KA2.
Martna Põhikool (Estonia)
Școala primară Martna (Martna Põhikool) este o școală mică de învățământ general din Läänemaa, cu aproximativ 60 de elevi. Școala educă copiii din zona înconjurătoare încă din 1836. În prezent, școala noastră oferă educație de bază pentru elevii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, de la clasa I la clasa a IX-a. Școala este condusă de cadre didactice cu o mare experiență, care pun preț pe dezvoltarea abilităților academice, ceea ce se reflectă în rezultatele ridicate la examene. Absolvenții noștri se remarcă prin ratele ridicate de continuare a studiilor postliceale. Un procent remarcabil de 84% dintre absolvenții noștri au finalizat cu succes învățământul secundar superior după patru ani. Acest rezultat ne conferă locul al doilea în municipiul nostru și locul al treilea la nivelul întregului județ.
În calitate de „Școală E-twinning”, am excelat în proiecte de programare și matematică și ne numărăm printre cei mai buni în acest sector din Estonia. Școala a primit eticheta „Școală activă din punct de vedere digital”. Angajamentul nostru față de învățarea online îmbogățește experiența educațională generală. Participăm în mod activ la proiecte de cooperare internațională, inclusiv Erasmus+. Pe lângă învățare, școala celebrează și sportul. Mulți dintre elevii noștri iau parte la antrenamente de lupte în timpul liber și au obținut multe clasări bune în competiții la diferite niveluri în întreaga republică. În plus, tinerii pot lua parte la o gamă largă de activități extracurriculare în timpul liber, toate acestea susținându-le interesele și oferindu-le un sprijin suplimentar în educația lor. Oferim grupuri de clase externe în robotică, STEM, arte, creativitate, dans popular și sport. Printre realizările noastre se numără participarea și câștigarea unor competiții de robotică.
Nansen Dijalog Centar (Croația)
Centrul de dialog Nansen din Osijek, înființat în 2001, este o organizație neguvernamentală cu o experiență de două decenii în colaborarea cu școlile, profesorii și tinerii din comunitățile defavorizate, în special cele din satele și orașele mici. Aceste comunități se confruntă adesea cu oportunități limitate de acces la învățământul superior, inclusiv la licee și resurse educaționale informale. Ca organizație de bază, Centrul de Dialog Nansen își desfășoară activitatea în principal în estul Croației, unde comunitățile se confruntă cu condiții economice dificile, cu moștenirea războiului și cu dezavantaje sociale.
Scoala Gimnaziala Nr. 16 Take Ionescu (România)
Școala oferă studenților condiții excelente de învățare, iar personalul didactic înalt calificat adoptă abordări interdisciplinare și transdisciplinare. Profesorii se implică activ în programe de formare și de învățare pe tot parcursul vieții. Aceștia posedă cunoștințe de limbi străine în engleză, germană, franceză, bulgară și sârbă. Prin urmare, elevii au posibilitatea de a studia engleza și germana, iar unii chiar urmează cursuri de limba franceză.
Facilitățile, cum ar fi o sală de sport și un teren de sport, le permit elevilor să participe la diverse activități sportive, inclusiv fotbal, gimnastică, dans popular și șah. Comunitatea școlară reprezintă natura multiculturală a orașului Timișoara, cu elevi de diverse naționalități prezenți în fiecare clasă.
În plus, școala a încurajat colaborările internaționale prin proiecte de e-twinning, permițând elevilor să colaboreze cu colegii lor din alte țări europene.
YuzuPulse (Franța)
YuzuPulse își propune să aducă inovația mai aproape de economia socială și de educație. Pentru a face acest lucru, însoțim profesorii în utilizarea instrumentelor TIC și a jocurilor de noroc pentru a oferi metode inovatoare de predare a limbilor străine și a STEM și pentru a sprijini dezvoltarea competențelor cheie și a spiritului antreprenorial în educația formală și non-formală.
În plus, YuzuPulse încurajează actorii din domeniul inovării sociale să se implice la nivel internațional, începând cu Europa. Sprijinind antreprenorii și inovatorii să se extindă dincolo de granițele locale și naționale, aceștia contribuie la visul european de a face schimb de expertiză și soluții între țări.
YuzuPulse oferă următoarele servicii: co-crearea și conceperea de programe educaționale, coordonarea proiectelor IT și a specificațiilor tehnice, precum și gestionarea social media. Cu o rețea de experți în tehnologie și persoane cu influență, YuzuPulse își desfășoară activitatea din Tourcoing, un centru de inovare vibrant și capitală franceză a tehnologiei, situat în metropola europeană.
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin însă exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
(Codul proiectului: 2022-2-EE01-KA220-SCH-000099273)