Despre

În epoca noastră tehnologică și de evoluție rapidă, există o nevoie tot mai mare de competențe STEM, iar educația și formarea joacă un rol crucial în dotarea indivizilor cu aceste competențe. Cu toate acestea, multe țări se confruntă cu o scădere a numărului de participanți la educația și formarea în domeniul STEM, în ciuda cererii în creștere. În plus, numeroase stereotipuri referitoare la STEM, în special în ceea ce privește inegalitățile de gen, continuă să persiste.

Dorim să promovăm implicarea în STEM în rândul elevilor din școlile primare prin proiectarea unei serii de cutii curatoriale care oferă activități bazate pe programa școlară, precum și exerciții de povestire legate de STEM. Instrumentele de povestire vor permite elevilor să își împărtășească descoperirile cu restul clasei și să își cultive abilitățile de exprimare orală.

Adăugând „A” de la „Arts”, adoptăm astfel o abordare STE’A’M: cu ajutorul cutiilor, elevii își vor putea dezvolta nu numai competențele în materiile STEM, ci și abilități-cheie precum colaborarea, comunicarea, creativitatea și abilitățile de prezentare.

Prin utilizarea unei abordări integrate și multidisciplinare și a învățării bazate pe investigație, MyBoxofSTEAM urmărește să stimuleze gândirea critică și să promoveze incluziunea și diversitatea.

Credem că fiecare elev ar trebui să primească aceleași oportunități și încurajări și respingem ideea că materiile STEM sunt concepute exclusiv pentru un anumit grup de persoane. Prin urmare, eforturi semnificative sunt dedicate încorporării practicilor incluzive în timpul producției de resurse și instrumente de proiect. Obiectivul nostru este dublu: să abordăm în mod activ și să reducem inegalitățile de gen în STEM și să răspundem cerințelor specifice ale elevilor cu tulburări de învățare.

În cadrul acestui proiect, vom crea o colecție de 35 de cutii STEM care acoperă o gamă largă de subiecte STEM și care sunt concepute pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în conformitate cu programa școlară. Fiecare cutie va fi însoțită de tutoriale care explică modul de creare a acestora și de secvențe pedagogice care pot fi utilizate de profesori pe parcursul anului școlar, urmând o abordare STEAM pentru a facilita înțelegerea și implementarea activităților.

De asemenea, va fi elaborat un ghid pedagogic pentru a ajuta profesorii și școlile să utilizeze instrumente și abordări educaționale STEAM atractive și incluzive. În plus, va fi disponibil un Ghid de creare a cutiilor, care le va da profesorilor posibilitatea de a-și crea propriile cutii personalizate care să răspundă nevoilor lor specifice. În cele din urmă, va fi creat un Ghid de implementare, care va include rapoarte naționale din faza de testare a proiectului și mărturii ale participanților.

Proiectul îmbunătățește accesul la metode de învățare inovatoare pentru elevii cu tulburări de învățare și de comportament, sporește interesul pentru materiile și carierele STEM în rândul grupurilor subreprezentate și îi responsabilizează pe elevi printr-o mai mare implicare în procesul de învățare.

Consultați blogul proiectului și urmăriți rețelele de socializare ale partenerilor pentru a fi la curent cu resursele noastre!

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin însă exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

(Codul proiectului: 2022-2-EE01-KA220-SCH-000099273)

Scroll to Top