Testarea cutiilor a luat amploare

Pentru a face conținutul Cutiilor și mai bun, am testat Cutiile.

Iată o scurtă prezentare a cutiilor care au fost testate recent:

MULTIPLICARE

Este nevoie ca tabla înmulțirii să fie învățată în sala de clasă folosind un manual sau un caiet de lucru? Cu siguranță că nu. Se poate face într-un mod complet diferit prin integrarea mișcării, a meșteșugurilor, a matematicii, a abilităților funcționale de lectură, a scrierii creative, a lucrului conform unui ghid, a dezvoltării abilităților de lucru în echipă etc.

Au existat activități atât în clasă, cât și în curte. De exemplu, elevii au putut dobândi noi cunoștințe despre origami, a cărui pliere avea ca scop, pe de o parte, încorporarea tablei înmulțirii, iar pe de altă parte, elevii au putut să își testeze competențele de lectură funcțională, deoarece în spatele răspunsului corect la fiecare operație se afla răspunsul corect la o întrebare bazată pe text – în acest fel, elevii au putut, de asemenea, să se autoevalueze și să își testeze cunoștințele. În aer liber, jocul de mișcare a creat multă bucurie și entuziasm, deoarece, cu ajutorul principiului bingo și al încorporării tablei înmulțirii, elevii și-au putut testa cunoștințele în perechi.

Tabelul de înmulțire origami
DINOZAURI

Ce este paleontologia? Ce face un paleontolog? Ce știi tu despre dinozauri? Cine a fost Mary Anning, numită Prințesa Paleontologiei?

Acestea erau întrebările la care elevii căutau răspunsuri. Calea de învățare a elevilor a început cu învățarea conceptului de paleontologie și cu cunoașterea și relatarea poveștii lui Mary Anningu.

Mai departe, ei înșiși s-au întrupat deja ca tineri paleontologi și au început să pregătească zona de excavare pentru fosile, în vederea efectuării săpăturilor. De data aceasta, tinerii oameni de știință au reușit să găsească urme de dinozauri, dinți și căpățâni. Au urmat apoi studierea descoperirilor, analizarea lor, documentarea materialului găsit, stabilirea unei ipoteze, verificarea corectitudinii acesteia și formularea unor concluzii. Toate acestea au fost realizate folosind metoda științelor naturii.

Grupurile de tineri paleontologi și-au prezentat apoi lucrările de cercetare altor colegi de clasă. În cele din urmă, a fost necesar să se deseneze diferiți dinozauri din umbrele scheletelor lor și să se adauge date introductive care au trebuit să fie căutate în imensitatea internetului.

Astfel, de această dată, în activitățile de învățare au fost integrate diferite materii: biologie, geografie, limba și literatura estonă, artă, matematică, istorie și informatică. Pe lângă toate acestea, nu a fost mai puțin important să exersăm abilitățile de cooperare, comunicare și prezentare.

Marcarea zonei de excavare
MOARA DE APĂ

Mai întâi, elevii au desenat și au vorbit despre locurile în care puterea apei poate fi simțită.

Apoi, copiii au ieșit afară pentru a testa practic puterea apei. A fost foarte distractiv să direcționeze un jet de apă către o minge de tenis de masă prin diverse mijloace (furtunuri, căni, stropitori, paie, pistoale cu apă etc.). A fost măsurată traiectoria de rulare prin minge și s-a înregistrat dacă mingea rula repede sau încet. Ca urmare a experimentului, copiii au constatat că o persoană poate face ca puterea apei să lucreze în beneficiul său. Pentru a face acest lucru, este necesar să se construiască o roată de apă care să pună în funcțiune o moară de apă. Tot astfel, elevii de clasa I au realizat două modele de roți hidraulice. Ambele roți de apă au funcționat perfect.

După experimentele în aer liber, copiii au ascultat în clasă basmul „Zâna morii”. În această poveste, Zâna morilor a ajutat la repararea unei mori de apă care o împiedicase pe o fată să lucreze la moară. Conform basmului, moara, personajele și decorul au fost completate, iar povestea a fost prezentată ca o piesă de teatru.

Urmăriți videoclipul pentru a vedea cum forța apei pune bilele în mișcare

https://www.dropbox.com/scl/fi/o96euguqbze97xyxjb2za/katse-pinksipalliga.mp4?rlkey=prihnry1i9vmxyq9sfs985o3t&st=xdhujmdk&dl=0

CREȘTEREA MUȘCHIULUI

Proiectul a început cu citirea de către profesor a poveștii „Covorul verde”. Din poveste, am aflat cât de important este pentru natură și pentru oameni covorul de mușchi verde brodat de zâne.

Apoi au ieșit afară să afle ce fel de mușchi este și unde crește. În timpul vizitei de studiu, au fost găsiți diverși „mușchi” și s-a dovedit că unii dintre ei nu erau mușchi, ci licheni.

Pentru a afla cum crește mușchiul, mușchiul a fost făcut să crească în interiorul a cinci blaturi diferite: 1. doar mușchi uscat, 2. apă și mușchi, 3. pământ uscat și mușchi, 4. apă, pământ și mușchi, 5. apă și mușchi, iar acesta din urmă a fost de asemenea acoperit de lumină.

Deoarece mușchiul crește foarte încet, acesta a fost stocat timp de mai multe săptămâni pentru experimentul său. Din când în când, mergeau să vadă cum se descurcă mușchiul și se asigurau că mușchiul nu rămâne uscat atunci când este acoperit cu apă.

După două săptămâni, s-a decis să se oprească experimentul. Într-adevăr, mușchiul crește atât de încet încât nu s-au obținut rezultate vizibile. Cu toate acestea, s-a aflat de ce au nevoie plantele care au venit cu mușchi pentru a crește: pământ, apă și soare. Înainte de golirea vârfurilor de mușchi, au fost inspectate și rădăcinile plantelor și mușchiul din interiorul solului.

 În weekend, mușchiul din cea de-a patra cupă și o parte dintre plante s-au uscat în soarele cald – prea mult soare și zile libere pot fi, de asemenea, dăunătoare!

Mușchi în diferite condiții de creștere

Dacă doriți să utilizați aceste cutii și pentru studiile dumneavoastră, le puteți găsi pe site-ul nostru.

 Experimente plăcute!

Scroll to Top