Projekt My Box of STEAM je započeo. Izrada i testiranje prve kutije o izumu sunčanog sata.

Projekt

Svaki bi učenik trebao imati jednake mogućnosti učenja STEM-a kroz aktivnosti. To je ono što naš projekt My Box of STEAM nudi, fokusirajući se na uključivanje učenika s posebnim potrebama i djevojčica. Fokus će biti na korištenju inkluzivnih metoda u izradi projektnih materijala i smjernica.

Projekt će proizvesti 35 STEAM kutija za učenje koje pokrivaju niz STEM tema za učenike starosti 6 do 12 godina, u skladu sa školskim kurikulumom. Svaka kutija će biti popraćena uputama za izradu i pedagoškim prijedlozima koje učitelji mogu koristiti u procesu učenja, slijedeći STEAM pristup za lakše razumijevanje i provedbu aktivnosti.

Naša prva kutija

Jedna od trenutno najvažnijih aktivnosti projekta je razvoj prve pokazne kutije. Kao primjer odabrana je tema „Vrijeme“ kroz izradu i testiranje kopije sunčanog sata i pričanje priče.  Nastavni materijal i upute izradili su projektni partneri YuzuPulse (Tourcoing, Francuska) i Logopsycom (Mons, Belgija). Narativni materijal i ilustracije za pripovijedanje izradili su umjetnici projektnog partnera Grimm Sisters, kulturne udruge sa sjedištem u Perugi, Italija. U kutiji se nalaze upute o tome kako predstaviti sunčani sat i kako ga izraditi. Također dolazi s planovima lekcija za nastavnike.

Testiranje kutije i sljedeći koraci

Kutija je testirana s rumunjskim, estonskim i francuskim učenicima u dobi od 9 do 12 godina, a recenzirali su ju učitelji iz Belgije, Hrvatske i Italije.

Testovi su bili uspješni, djeca aktivna, a upute za izradu sunčanog sata lako razumljive. Priča ispričana na početku sata ispričana je pomoću likova koje su izradili umjetnici, a koje su lijepo dočarale razloge izuma sunčanog sata. Mali prijedlozi za poboljšanja bilješki i planova lekcija koje su dali učitelji bit će uzeti u obzir.

Prve kutije za ovaj projekt bit će dostupne krajem rujna na materinjem jeziku svih partnera. Bavit će se sljedećim temama: Atmosfera, Geometrijski likovi, Kako koristiti kartu, Čvrsti likovi. Uključite se za dva mjeseca da ih isprobate!

Scroll to Top