Cutiile STEAM și mediul înconjurător: reduceți, reutilizați, reciclați

Unul dintre aspectele cheie ale proiectului My Box of Steam este sustenabilitatea cutiilor: pe lângă faptul că sunt ușor de creat și accesibile, am vrut să limităm impactul proiectului nostru asupra mediului. Deci, ce am făcut?

Sursa: Surorile Grimm

Reduceți

În primul rând, unul dintre obiectivele noastre a fost să folosim cât mai puțin posibil atunci când am proiectat cutiile: acestea conțin tot ce este necesar pentru experiment (plus o resursă narativă), instrucțiuni generale și idei de secvențe și atât! Nu am vrut să includem materiale care ar fi aici doar pentru estetică, iar structurile sau experimentele pe care elevii le vor crea funcționează bine pe cont propriu, așa că nu este nevoie să adăugați altceva la masă. Sigur, puteți folosi o ștampilă de cauciuc în caseta „Pigmenții florilor”, dar aceasta este pur opțională, așa că nu am inclus-o în cutie. În plus, a avea mai puține materiale ajută la menținerea cutiei la prețuri accesibile: multe articole necesare – cum ar fi pixuri, rigle, foarfece – pot fi găsite deja în clasă.

 

Reutilizați

Apoi, am proiectat cutiile pentru a fi reutilizabile: materialele conținute în interior sunt, în majoritatea cazurilor, reutilizabile de mai multe ori și am oferit alternative atunci când am simțit că hârtia sau cartonul nu pot fi reutilizate de multe ori. De exemplu, în caseta „Cum se folosește o hartă”, am proiectat o tablă de șah din hârtie, dar am oferit modalități de a face una din lemn și de a imprima piesele cu o imprimantă 3D.

Reciclați

În cele din urmă, dacă aruncați o privire la toate cutiile noastre, vă veți da seama că există multe materiale, sau chiar uneori subiecte, în comun. Și într-adevăr: așa cum am menționat mai devreme, ne propunem să folosim materiale care pot fi găsite cu ușurință în clasă, dar din moment ce experimentele noastre se bazează pe componente accesibile, le veți găsi de mai multe ori în cutiile noastre. Desigur, chiar dacă de obicei vă sfătuim să depozitați componentele cutiei în plicuri mari sau cutii de pantofi, puteți muta conținutul dintr-o cutie în alta!

Apoi, așa cum puteți găsi în ghidurile noastre teoretice despre cum să vă creați cutiile sau să vă desfășurați activitățile STEAM, vă încurajăm să explorați lucruri noi pe cont propriu. Ceea ce înseamnă că puteți reutiliza conținutul cutiilor noastre și pentru alte activități! Nu este scopul proiectului My Box of STEAM să te facă să gândești în afara cutiei?

Educați

Chiar dacă acest lucru nu face parte din cei 3 R, acest proiect își propune și să educe despre mediu. Cutiile noastre abordează mai multe subiecte, iar conservarea mediului este o subtemă recurentă a multor cutii: consultați casetele „Curățați oceanul”, „Energia solară” sau „Aer” pentru mai multe informații! Acest lucru vă va permite, de asemenea, să faceți unele legături între cutii și clasele dvs., deoarece acestea vor face parte din programa dvs.

Sursa: Curățați cutia oceanului

Dacă sunteți în căutarea mai multor modalități de a vă îmbunătăți impactul asupra mediului, consultați recomandările naționale pentru reciclare și protejarea mediului. Cu puțină cercetare, acest lucru ar putea chiar să vă ofere câteva idei pentru viitoarele cutii!

Scroll to Top