Proiectul My Box of STEAM a început. Crearea și testarea cutiei pilot privind învățarea cadranului solar

Proiectul

Fiecare elev ar trebui să aibă șanse egale de a învăța STEM prin activități. Aceasta este ceea ce oferă proiectul My Box of STEAM, care se concentrează pe includerea elevilor cu nevoi speciale și a fetelor. Accentul va fi pus pe utilizarea metodelor incluzive în dezvoltarea materialelor și a ghidurilor proiectului.

Proiectul va produce 35 de cutii de învățare STEAM care acoperă o serie de subiecte STEM pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în conformitate cu programele școlare. Fiecare cutie va fi însoțită de instrucțiuni care explică modul de creare a acestora și de sugestii pedagogice pe care profesorii le pot folosi în procesul de învățare, urmând o abordare STEAM pentru a facilita înțelegerea și implementarea activităților.

Prima noastră cutie pilot    

Una dintre activitățile principale ale proiectului în acest moment este dezvoltarea primei cutii pilot.  Tema timpului a fost aleasă ca exemplu, prin realizarea și testarea unei copii a unui cadran solar și prin povestirea unei povești. Materialul didactic și instrucțiunile au fost elaborate de partenerii de proiect YuzuPulse (Tourcoing, Franța) și Logopsycom (Mons, Belgia). Materialul narativ și ilustrațiile pentru povestire au fost create de artiștii de la partenerul de proiect, Grimm Sisters, o asociație culturală cu sediul în Perugia, Italia. Cutia este formată din materiale instructive privind modul de prezentare a cadranului solar și modul de construire a unuia. De asemenea, este însoțită de planuri de lecție pentru profesori.

Testarea pilotului și etapele următoare

Cutia a fost testată cu elevi cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani în România, Estonia și Franța și a fost revizuită de profesori din Belgia, Croația și Italia.

Testele au fost un succes, copiii au fost activi, iar instrucțiunile de realizare a cadranului solar au fost ușor de înțeles. Povestea spusă la începutul lecției a fost reluată cu ajutorul figurinelor create de artiști, ceea ce a transmis frumos motivele pentru inventarea cadranului solar.

Micile sugestii de îmbunătățire a notelor și a planurilor de lecție făcute de profesori vor fi luate în considerare . Primele cutii pentru acest proiect vor fi puse la dispoziție la sfârșitul lunii septembrie în limba maternă a tuturor partenerilor. Acestea vor aborda următoarele subiecte: Atmosferă, Figuri geometrice, Cum se utilizează o hartă, Corpuri solide. Fiți pe fază peste două luni pentru a le încerca!

Scroll to Top